Dakwerken Dak 12

Bedrijfsinfo

Contact
Offerteaanvraag
Promoties
Cadeaubon
Jobs

Nieuws

Links
Fotoalbum
Facebook/Twitter
Weerbericht

Bouwinfo

Infotheek
Downloads

dak 12 info
dak 12 bouwinfo
dak 12 nieuws

Gevelbekleding

Plat Dak

Isolatie

Overzetdak

overzetdaken
Isolatie
Dakwerken
Platte Daken
Gevelbekleding

 

 

 

Dakwerken

Startpagina
dak 12
daklek

Dakwerken - Oorzaken van lekkage

Oorzaken van lekkage bij daken.

Lekkage is een irritant probleem. De oorzaak van de lekkage achterhalen kan erg lastig zijn, mede omdat verschillende weersomstandigheden verschillende vormen van lekkage kunnen veroorzaken.

Daarnaast is het zo, dat de natte plek op het plafond niet precies de plaats hoeft te zijn waar de daadwerkelijke lekkage zich bevindt. Door verzakking en thermische expansie / contractie is het heel goed mogelijk dat één en ander niet meer precies waterpas is, waardoor het geïnfiltreerde water zich verplaatst alvorens door te lekken.

Het is altijd aanbevolen de lekkage snel aan te pakken, omdat de dakconstructie behoorlijke schade op kan lopen.

Om de locatie van het lek te achterhalen, kan het zijn dat u enig speurwerk moet gaan verrichten.

Dit kunt u doen door wanneer het dak droog is met een tuinslang het dak nat te spuiten te beginnen op het laagste punt.Zorg ervoor dat er tegelijkertijd iemand binnen staat, die in de gaten kan houden waar het water daadwerkelijk de woning binnen sijpelt. Is dit onmogelijk of bereikt u hiermee geen resultaat, controleer dan in ieder geval de volgende zaken:

 

Een plat dak

Heeft u een plat dak, kan het goed zijn dat door herhaaldelijke vorst en dooi de randen van de knik opengebarsten zijn. Dit geeft het water een makkelijke plaats om de woning in te sijpelen. Ook hoeken moeten goed gecontroleerd worden. Overweeg – om toekomstige problemen te minimaliseren – in ieder geval uw platte dak te voorzien van een naadloze dakbedekking uit één stuk.

 

De dakgoot

Ook hier de naden en hoeken controleren, en regelmatig de goot zuiver maken, om een verstopte bakgoot te voorkomen.

 

De kielgoot

De plaats waar twee dakdelen onder een hoek samenkomen, wordt ook wel de kiel genoemd.

Vanwege de complexiteit van het probleem, vereist een lekkende kiel vaak professionele aandacht.

 

Het daklood

Daklood wordt altijd geplaatst op plaatsen waar het dak in contact komt met een verticale muur. U komt het ook tegen aan de rand van een dakkapel of schoorsteen, om deze zaken waterdicht te houden. Controleer het daklood op gaten en scheuren. Lood bij dakwerken moeten een minimale dikte hebben.

Indexpagina

Schoorsteen

De schoorsteen is een veel voorkomende oorsprong van lekkage. Naast het daklood rondom de schoorsteen, is het van belang dat u de stenen zelf goed controleert. Gebarsten stenen kunnen er namelijk voor zorgen dat regen de schoorsteen ingeblazen wordt. Ook het voegwerk dient u te inspecteren; als de stenen van de schoorsteen met water verzadigd raken, kan het voegwerk losraken. Controleer tot slot of de schoorteenkap nog in orde is, omdat anders het water gewoon de schoorsteenpijp in kan lopen.

Voor controle van uw dak, Contacteer ons.