Dakwerken Dak 12

Bedrijfsinfo

Contact
Offerteaanvraag
Promoties
Cadeaubon
Jobs

Nieuws

Links
Fotoalbum
Facebook/Twitter
Weerbericht
 

Bouwinfo

Infotheek
Downloads

dak 12 info
dak 12 bouwinfo
dak 12 nieuws

Gevelbekleding

Plat Dak

Dakwerken

Overzetdak

overzetdaken
Isolatie
Dakwerken
Platte Daken
Gevelbekleding

 

 

 

Isolatie

Startpagina
energie dak 12

Isolatie

 

Warme lucht stijgt, dus het loont zeker om het dak van uw huis te isoleren.

ls u een zolder gebruikt als leefruimte, is dakisolatie onmisbaar. Ook daken kunnen efficiënt, snel en naadloos en geïsoleerd worden. Er zijn verschillende opties mogelijk afhankelijk van uw situatie en behoefte.

Soms valt het voor dat een dak niet meer langs de binnenzijde geïsoleerd kan worden omdat de ruimtes reeds zijn afgewerkt of omdat de ruimtes niet toegankelijk zijn. In dit geval kan het dak langs de buitenkant geïsoleerd worden, we spreken dan van een Sarking dak. Dit is echter een veel complexere ingreep dan de isolatie langs de binnenzijde.

 

 

Je woning goed isoleren heeft veel meer effect dan eender welke andere energiebesparende maatregel. Pas als je huis goed geïsoleerd is, kun je gaan nadenken over bijkomende maatregelen, zoals het plaatsen van zonnepanelen.

Want goed isoleren, dat is levenslang besparen. Wie goed isoleert, verbruikt al snel 30% minder.

Dus uw energiefactuur daalt terwijl uw wooncomfort verhoogt. En de waarde van uw huis, die stijgt mee.

Ook wie eraan denkt zijn huis te verkopen of te verhuren, heeft er baat bij zijn woning zo goed mogelijk te isoleren. Het energieprestatiecertificaat (EPC), dat vanaf 2008 verplicht is bij het verkopen van een woning en vanaf 2009 bij het verhuren van een huis, moet de ‘energieprestatie’ van het gebouw vermelden. Hoe zuiniger een huis, hoe beter de prijs die je uiteindelijk zal kunnen vragen.

En hoe minder de koper of de huurder zal moeten betalen voor verwarming.

 

Laat u niet misleiden door de geruchten dat U uw woning kunt over isoleren of dat de isolatie schimmel en condensatie zou veroorzaken. Dergelijke beweringen zijn fout: over-isolatie bestaat niet.

Vocht en schimmel komen niet voor op de plaatsen die goed geïsoleerd zijn, maar juist op de plaatsen waar de isolatie ontbreekt of slecht is aangebracht (bvb. in de hoeken). Een goede verluchting van de woning is daarbij wel absoluut noodzakelijk.

Isoleren is meer dan isolatie in een bouwelement stoppen. Een nauwkeurige uitvoering en een juiste plaatsing zijn noodzakelijk om ontoelaatbare luchtlekken, temperatuurschommelingen, condensatie en zogenaamde koudebruggen te vermijden.

dakisolatie
dak 12 isolatie

Gratis Diagnose

 

Wij komen graag bij U ter plaatse om te bekijken wat isolatie  voor u kunnen betekenen.

Isolatie

Indexpagina