Dakwerken Dak 12

Bedrijfsinfo

Contact
Offerteaanvraag
Promoties
Cadeaubon
Jobs

Nieuws

Links
Fotoalbum
Facebook/Twitter
Weerbericht

Bouwinfo

Infotheek
Downloads

dak 12 info
dak 12 bouwinfo
dak 12 nieuws

Plat Dak

Dakwerken

Isolatie

Overzetdak

overzetdaken
Isolatie
Dakwerken
Platte Daken
Gevelbekleding

 

 

 

Gevelbekleding

Startpagina

Leien gevelbekleding

 

Voor je gevelbekleding kan je ook opteren voor leien.
Leien worden vervaardigd uit vezelcement, een mengsel van cement en minerale vezels.

De montage gebeurt op een houten rasterwerk dat aan de dragende muur wordt bevestigd en eventueel opgevuld wordt met isolatiemateriaal.
Het is een materiaal dat we vooral kennen als afbekleding voor wachtgevels van half-open bebouwingen, maar het kan ook als esthetisch element in een gevel geïntegreerd worden.
In hedendaagse architectuur worden soms volledige gevelpartijen bekleed met leien, wat zorgt voor een heel aparte, moderne uitstraling.

 

 

 

Dakwerken dak 12 werkt met leien van Eternit.

 

 

 

Een gevelbekleding in leien heeft reeds decennialang zijn degelijkheid bewezen. De geringe dikte van een leien gevel en de fijne textuur van de leien zorgt ervoor dat het materiaal in zeer veel situaties kan worden toegepast en gemakkelijk kan worden verwerkt rond alle mogelijke volumes. Een gebouw of gevel wordt als het ware verpakt.

Hulpstukken zoals hoekprofielen en dergelijke zijn nagenoeg onzichtbaar wat resulteert in degelijke creatieve vrijheid van een leien gevel.

Me, kan leien op verschillende manieren bevestigen ( open voeg, dubbele dekking, halfsteensverband, enz ...). waarbij elke methode een unieke esthetiek en textuur oplevert.

Als belangrijkste voordelen van leien als gevelbekleding vermelden we de hoge bescherming tegen slagregen en het goed ademend en isolerend vermogen.

Het voordeel van de hoge duurzaamheid en het esthetisch gegeven zorgen ervoor dat Leien tegenwoordig een nieuw leven kent, waarbij Eternit zowat de hoofdrol speelt.

Enkele voordelen van leien als gevelbekleding:

 

- Hoge bescherming tegen slagregen

- Goed ademend en isolerend vermogen

- Laag gewicht (20kg/m²)

- Hoge duurzaamheid, 30 jaar garantie.

leien blauw
leien bruin
 leien klassiek dambord
leien open voeg
Lei

Gevelbekleding - Leien

Indexpagina