Dakwerken Dak 12

Bedrijfsinfo

Contact
Offerteaanvraag
Promoties
Cadeaubon
Jobs

Nieuws

Links
Fotoalbum
Facebook/Twitter
Weerbericht

Bouwinfo

Infotheek
Downloads

dak 12 info
dak 12 bouwinfo
dak 12 nieuws

Gevelbekleding

Plat Dak

Isolatie

Overzetdak

overzetdaken
Isolatie
Dakwerken
Platte Daken
Gevelbekleding

 

 

 

Dakwerken

Startpagina

Monier

 

Monier is de grootste dakpannenproducent ter wereld die alle onderdelen om tot een esthetisch en perfect weerbestendig dak te komen zelf ontwikkelt en produceert.


Monier biedt steeds de beste kwaliteit bij de keuze van hun dakpannen.

Alle dakpannen worden vervaardigd volgens de strengste kwaliteitsnormen. Zowel de grondstoffen als de eindproducten worden op zeer regelmatige basis uitvoerig getest en gecontroleerd. De dakpannen van Monier zijn klaar om voor lange tijd optimaal te functioneren.

 

Monier ontwerpt en produceert alle dakpannen en toebehoren zelf. Op die manier worden alle onderdelen om tot een goed werkend dak te komen perfect op elkaar afgestemd.

Alle onderdelen worden uitvoerig getest in eigen en onafhankelijk testlabo. Uniek in de dakbranche is de eigen windtunnel en regentunnel die diverse weersomstandigheden nabootst en het effect ervan op de producten weergeeft.

 

De keramische dakpan en hulpstukken moeten binnen Europa voldoen aan de EN-1304:2005. Deze Europese norm specificeert de eisen waaraan keramische dakpannen en hulpstukken voor hellende daken en gevel- en wandbekleding aan moet voldoen. De EN-1304:2005 verwijst tevens naar de relevante normen zoals EN 538, EN 539, EN 1024, (Pr)EN 13501 waarbij de producteisen en beproevingsmethoden met betrekking tot o.a. afmetingen, uiterlijk, sterkte, vorstbestendigheid en brandprestatie zijn bepaald. De keramische dakpannen van MONIER voldoen aan de Europese norm EN-1304:2005. Dit houdt in dat de keramische dakpannen en hulpstukken van MONIER geschikt zijn voor gebruik als dakbedekking en gevel- en wandbekleding.

De normering van een betondakpan is geregeld in EN 490 en 491. Hierin zijn omschreven de producteisen en beproevingsmethoden o.a. met betrekking tot afmetingen, uiterlijk, sterkte, regendichtheid en vorstbestendigheid. Op het moment dat een leverancier aan de voorwaarden van de EN 490 en 491 voldoet, dient er een verklaring van conformiteit opgesteld worden en worden onderhouden. Op basis hiervan mag een CE-markering worden aangebracht. MONIER heeft deze CE-markering en voldoet derhalve aan deze kwaliteitseisen.

Stompan Postel 20

Stormpannen zijn, met hun typische golfvorm, echte Belgische klassiekers. Maar ook klassiekers kun je verbeteren.

Dat bewijst de POSTEL 20 van MONIER, die geschikt is voor zowel nieuwbouw als renovatie.

Postel 20 is beschikbaar in 3 kleuren: rood natuur, rustiek (rode scherf) en double black mat zwart (donkere scherf).

Deze dakpan is geschikt voor zowel nieuwbouw als renovatie. Ze passen bij een moderne en klassieke bouwstijl

 

Monier Logo
Monier Postel 20

Dakwerken - Hellende daken - Monier

Indexpagina